English here

Vanwege het coronavirus werkt een groot gedeelte van de Nederlanders thuis. Dit terwijl Nederland momenteel te maken heeft met zeer hoge temperaturen. De vraag rijst dan ook of de werkgever enige verantwoordelijkheid draagt voor de werknemer die op dit moment thuis moet werken. De werkgeversvereniging AWVN en de werknemersvereniging FNV zitten hierbij op een lijn en stellen dat de werkgever niet kan worden verplicht om te zorgen voor een koele thuiswerkomgeving. Ventilatoren, zonweringen of airco’s dienen de werknemers dan ook zelf te betalen. De werkgever hoeft niks te vergoeden.

Wel stellen beide verenigingen dat in overleg tussen de werknemer en de werkgever de werktijden kunnen worden aangepast naar koelere punten op de dag. Ook suggereren beide verenigingen dat wanneer het thuis echt niet uit te houden is, men in overleg met de werkgever alsnog naar kantoor kan komen. Dit kan ook als een werknemer serieuze gezondheidsklachten heeft.

Wilt u meer weten over thuiswerken en wat uw rechten en verplichtingen zijn? Neem gerust contact op met een van onze arbeidsrechtspecialisten, Milan Gaber of Peter Kostons.

Bron: FNV & AWVN

Dit blogbericht is geplaatst op 14 augustus 2020