Het Britse Lagerhuis heeft de brexit-deal in grote meerderheid (432 stemmen tegen en 202 stemmen voor) weggestemd. Nog nooit in de Britse geschiedenis heeft een regering zo een grote nederlaag geleden. Een brexit-deal lijkt voorlopig dan ook ver weg. Oppositieleider Corbyn heeft tevens een motie van wantrouwen ingediend tegen premier May en haar kabinet. Als de regering de vertrouwensstemming al overleeft, zal May met de afgevaardigden van alle partijen moeten samenkomen om de nieuwe voorwaarden van de brexit-deal – waaronder het Lagerhuis mogelijk wél akkoord zal gaan – te bespreken. May heeft aangegeven dat voor zover dit overleg “levensvatbare” ideeën oplevert, zij dit terug zal koppelen aan de EU.

Op 29 maart verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie. De Britse regering heeft dus nog slechts 73 dagen om met het parlement en de EU te onderhandelen over een uittreding die op voldoende steun kan rekenen. Meer weten? Volg de link.

Advies
Wolfs Advocaten geeft presentaties over de ontwikkelingen met betrekking tot de brexit. Door onze kennis op het gebied van onder andere (internationaal) transportrecht, arbeidsrecht, handels- en contractenrecht en verzekeringsrecht zijn wij in staat u te adviseren over al uw kwesties aangaande de brexit.

Heeft u vragen met betrekking tot de brexit? Wij helpen u graag. Neem gerust contact op met John Wolfs.  

Ontbijtsessie
Wist u trouwens dat wij in het kader van de Wolfs Academy op 30 januari 2019 in onze vestiging in Venlo van 08:00 – 09:00 een brexit presentatie geven, samen met Bart Ploumen, btw specialist van RSM?

Aanmelden kan via aanmelden@wolfsadvocaten.nl onder vermelding van uw naam en aantal deelnemers. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging. Er is slechts beperkt plek, dus meld u snel aan. Deelname aan onze ontbijtsessie is kosteloos.