Vanaf volgende maand openen een aantal landen in Europa weer de grenzen. Dit betekent dat reizigers weer op vakantie kunnen gaan. De kans op een tweede corona uitbraak is volgens experts daardoor reëel. Reisverzekeraars hebben om deze reden hun annuleringsverzekering aangepast.

Onderzoeksbureau MoneyView heeft de polissen van Nederlandse verzekeraars vergeleken. Normaliter sluit een reiziger een reisverzekering af om te voorkomen dat hij wordt benadeeld door ‘onvoorziene omstandigheden’. Een tweede uitbraak van het coronavirus wordt niet gezien als een onvoorziene omstandigheid, aangezien men wel degelijk rekening mag houden met een dergelijke uitbraak. Zodoende zijn de annuleringsdekkingen onder de reisverzekeringen van verzekeraars als zodanig aangepast.

Als een verzekerde zelf besmet raakt met het coronavirus valt dit in de meeste gevallen wel onder de annuleringsdekking.

Heeft u vragen over uw reisverzekering of andere verzekeringsrechtelijk gerelateerde vragen? Neem gerust contact op met een van onze advocaten.

Bron: MoneyView