De Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) is op 22 juni 2020 in werking. Deze maatregel is in het leven geroepen om flexwerkers die een substantieel deel van hun inkomsten zijn misgelopen door de coronacrisis tegemoet te komen. Naast het feit dat deze flexwerkers inkomensverlies hebben geleden, hebben zij in veel gevallen ook geen aanspraak kunnen maken op een WW-uitkering of iedere andere sociale zekerheidsuitkering/tegemoetkoming.

De flexwerker (18+) die in februari 2020 minimaal € 400,- verdiende, in maart 2020 minimaal € 1,- verdiende, in april 2020 meer dan de helft van zijn inkomen heeft verloren vergeleken met de maand februari en in april 2020 maximaal € 550,- verdiende, kan aanspraak maken op een eenmalige vergoeding van maximaal € 1650,- bruto over de maanden maart, april en mei die in een keer zal worden uitgekeerd.

Heeft u vragen over de TOFA-regeling of andere arbeidsrechtelijke zaken? Neem gerust contact op met onze arbeidsrecht advocaten Milan Gaber of Peter Kostons.